Al voltant de Fóra

alvoltantdefora

A Associació de Veïns de Casc Antic de Barcelona e o CCCbarri veñen de anunciar o programa de cinema que artellaron arredor de Fóra. Aparte da proxección do filme que ocupa este web —o domingo 24 ás 20h no Centro de Cultivos Contemporáneos del barrio—, complementarase o ciclo con The Empty Centre, de Hito Steyerl —xoves 21 ás 20h na Sosi. Velaquí a información que achegan:

Al voltant de ‘Fóra’
L’Associació de Veïns de Casc Antic i el CCCbarri enfilen en una mateixa setmana les projeccions de The Empty Center (Hito Steyerl, 1998) i Fóra (Pablo Cayuela y Xan G. Viñas, 2012) per mostrar a Casc Antic i al Poble Sec, de manera conjunta, com les imatges poden arribar a desembolicar les línees temporals, les històries i les subjectivitats que es nuen al voltant d’espais concrets: el centre buit d’una ciutat alemana, un manicomi gallec. Les sessions es celebraran el 21 i 24 de novembre, ambdues a les 20 h., a la Sosi i al CCCb, respectivament. Contarem, a més, amb la presència d’un dels realitzadors de Fóra, Pablo Cayuela.

Sessió 1. The Empty Center (Hito Steyerl, Alemanya, 1998, 62′)
Dijous, 21 de novembre
20 h. Associació de Veïns de Casc Antic (C/ Rec, 27)

El vídeo segueix fidelment els processos de la reestructuració urbana que han tingut lloc al centre de Berlín els últims anys. El 1990, el moviment okupa proclama una república socialista a la zona de la mort. Vuit anys després, la nova seu general de Mercedes Benz sorgeix en el mateix lloc. La pel·lícula utilitza superposicions suaus per subratllar els canvis arquitectònics i polítics dels últims vuit anys. S’enfoca a la plaça Potsdam per descobrir traces dels canvis deguts al poder global, i el conseqüent desmantellament i reconstrucció de les fronteres. Alhora torna a recórrer la història de l’ostracisme i de l’exclusió.

Sessió 2. Fóra (Pablo Cayuela i Xan G. Viñas, Galicia, 2012, 95′)
Diumenge, 24 de novembre
20 h. Centre de Cultius Contemporanis del barri (CCCb) (C/ Puríssima Concepció, 28)

Fóra explica la història del manicomi de Conxo, a Galícia, des dels documents, les imatges i les veus que il·luminen la seva fundació fins als conflictes més recents. Una indagació sobre les històries ocultes d’un lloc i les històries que revelen la necessitat d’explorar amb més detall el significat social de determinats espais reprimits de la memòria urbana.

Centro de Cultivos Contemporáneos del barrio (CCCb)

■ Associació de Veïns de Casc Antic de Barcelona